Diversiteit in de regio

De nat uur actief ontdekken

Voor liefhebbers van de natuur en actieve vakantiegangers is de Hunsrück een bijzonder gebied. U vindt in “Nationalpark Hunsrück-Hochwald” beukenbossen, rotsformaties, venen, maar ook zeldzame dieren plantensoorten.

De “Traumschleifen”, de droomwandelroutes, in het Saar-Hunsrück gebied zijn perfect voor wandelaars. Alle premium wandelwegen zijn goed bewegwijzerd, tussen 6 en 20 km lang en als rondweg ontworpen. Sommige van de Traumschleifen grenzen aan de langeafstandsroute Saar-Hunsrücksteig, anderen zijn dichtbij bereikbaar. Beleef de natuur en dit fantastische landschap te voet.

Meer dan sieraden en stenen

De musea en mijnen in de regio zijn een reis door de tijd van de edelsteenwinning en sieradenproductie. Het historische dorp Herrstein met de Schinderhannes- en een klokkentoren, de Wildenburg in Kempfeld met de ingang tot het nationaalpark, Bundenbach met het Keltendorp, Fischbach met de kopermijn…. en niet te vergeten de historische waterslijperij Biehl direct bij de camping, maken een afwisselend vakantieprogramma mogelijk.

Cultuur voor alle zintuigen

De regio biedt een veelvoudig aanbod aan kunst en cultuur. Kunstambacht wordt op de edelsteenen goudsmidmarkt in Idar-Oberstein vertegenwoordigd. Het openluchttheater van Mörschied presenteert jaarlijks het Karl-May festival. De premie- en de herfstmarkt in Veitsrodt , de Schinderhannes - en roversfeest in Herrstein, maar ook de jazzdagen en cultuurzomer in Idar-Oberstein zijn slechts enkele voorbeelden uit de regionale evenementenkalender.