Winter 2019

Winter aanbieding

Hier vindt u ons aanbod voor advent, kerst en nieuwejaarsavond.

Flyer Winter 2019

 

Nieuw vanaf 2019....... E-Mountainbike verhuur

E-bikes zijn beschikbaar voor de plezierrijders.

De E-MTB (mountainbike) van KTM zijn ideaal om het gevarieerde middelgebergtelandschap van de Hunsrück te verkennen.

De E-MTB van KTM worden uitgereikt door onze partner ENP Erlebnis Nationalpark. Wij informeren u graag bij de receptie.

Harfenmühle doneert 500 euro in plaats van vuurwerk

Timo Koch uit Mörschied (district Birkenfeld) adverteert zijn harpmolen met "Urlaub im grünen Herzen" (Vakantie in het groene hart). De gasten van de camping aan de rand van het nationale park, die op oudejaarsavond in het huis waren, droegen ertoe bij dat er nu 500 euro aan de Stefan-Morsch-Stichting werd overhandigd om de hulp voor leukemie- en tumorpatiënten te financieren. Koch is een recidivist als het gaat om leukemiehulp. Vorig jaar gaf hij al het geld dat normaal gesproken gebruikt zou zijn voor nieuwjaarsavond aan de liefdadigheidsstichting: 400 euro. In 2018 schonk hij ook 2 euro van elk nieuwjaarsmenu, zodat nu 500 euro naar de organisatie in Birkenfeld ging. Geldelijke donaties, zoals verzameld in de Harfenmühle, zijn een belangrijke bijdrage aan de liefdadigheidsstichting. Om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk jongeren kunnen worden getypt, biedt de Stefan Morsch Foundation gratis typen aan voor alle gezonde volwassenen tot 40 jaar. Dit werkt alleen omdat de stichting ook donaties inzamelt. Alleen op deze manier kunnen de registratiekosten van 40 euro per nieuw gewonnen donor worden gedragen. Met de verzamelde euro kunnen nog meer nieuwe donoren worden geaccepteerd - alle potentiële redders voor leukemiepatiënten.

Opening van de 1e nationale park tentoonstelling in het Hunsrückhaus

De tentoonstelling bij de Erbeskopf National Park Gate heeft zijn deuren geopend voor bezoekers. Vanaf nu is het dagelijks geopend, behalve op maandag van 9:00 tot 17:00 uur. Het bezoek is gratis.

Op de 3e adventszondag werd de tentoonstelling geopend tijdens een ceremonie samen met mevrouw Ulrike Höfken, minister van Milieu van Rijnland-Palts en vertegenwoordigers van het ministerie van Milieu en Consumentenbescherming van Saarland.

De tentoonstelling in het nationale park Erbeskopf in het nog jonge nationale park Hunsrück-Hochwald heeft als motto "Welkom in het oerbos van morgen". Animaties en tentoonstellingen nemen bezoekers mee op een reis door de fascinerende wereld van het nationale park met zijn wilde bossen, mysterieuze heidevelden en indrukwekkende landschappen. Op ca. 300 vierkante meter wordt een moderne tentoonstelling verwacht van de bezoeker. Interactieve tentoonstellingen en experimenten nodigen bezoekers uit om aan te raken, deel te nemen en uit te proberen.

"Met de opening van de Nationale Parkententoonstelling van vandaag is de eerste essentiële stap gezet naar de ontwikkeling van de Nationale Parkpoort bij Erbeskopf als centraal toegangspunt tot het Nationaal Park Hunsrück-Hochwald. Unieke heidehellingen, wilde beukenbossen, verlegen wilde katten: Via de tentoonstelling vinden bezoekers een interactieve etalage, die de bijzondere flora en fauna en de fascinerende wildernis van het nationale park voor iedereen gratis toegankelijk en beleefbaar maakt", aldus Ulrike Höfken, minister van Milieu van Rijnland-Palts, tijdens de openingsceremonie en bedankte alle deelnemers voor de uitvoering van de permanente tentoonstelling.

5.8.2018 Duitse Edelsteinkoningin bij onze op de camping

De Duitse Edelsteenkoningin Anna-Lena Märker bezocht onze camping op 08/05/18.

Op deze dag worden de mineralen en edelstenen door Anna-Lena geworpen in de edelstenwaterspeelplaats.

Elk kind krijgt een handtekening van de koningin.

Foto's van 2017 is te vinden op Facebook

Volgens ADAC is Camping Harfenmühle een van de 111 mooiste campings voor gezinnen.

Boek tip van ADAC
De 111 mooiste campings voor gezinnen
Geselecteerde adressen in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland

Camping Harfenmühle vindt u op pagina 178/179

"Voorwoord
Geachte lezer,
Er zijn veel campings. Er zijn er enkele duizenden in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland - maar niet allemaal geschikt voor een gezinsvakantie. Elk jaar zetten ervaren ADAC-inspecteurs de Europese campings op de proef. Ze weten waar de speciale behoeften van gezinnen met kinderen op een fantastische manier worden vervuld en waar vakantiegangers het meest worden aangeboden.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Harfenmühle en Hunsrück-Hochwald National Park zijn partners

 

Fotos: Konrad Funk

Op maandag 4.9.2017 werden 27 bedrijven als partners van het Nationaal Park Hunsrück-Hochwald onderscheiden. In aanwezigheid van mevrouw Ulrike Höfken, minister van Milieu, Energie, Voedsel en Bosbouw van Rijnland-Palts en mevrouw Anke Rehlinger, minister van Economie, Arbeid, Energie en Vervoer van Saarland, ontvingen de bedrijven hun certificaten. Vanaf nu mogen zij reclame maken met de titel "Partner van het Nationaal Park Hunsrück-Hochwald".
De bedrijven zijn een bonte mix van campings, vakantieparken, cafés, herbergen en restaurants, vakantieappartementen, cateringbedrijven en hotels. Samen bieden zij een breed scala aan activiteiten voor de gasten van de regio Nationaal Park. En in de toekomst kunnen ze er zeker van zijn dat ze informatie over het nationale park krijgen van een partnerbedrijf in het nationale park, dat ze regionale gerechten op de kaart kunnen vinden en dat ze duurzaam kunnen overnachten.De slogan "Partner of the National Natural Landscapes" staat voor samenwerkingsprogramma's tussen beschermde gebieden en regionale bedrijven. Deze zogenaamde "partnerinitiatieven" combineren een gastgerichte natuurbeleving met hoge kwaliteitsnormen en houden tegelijkertijd rekening met de bescherming van de natuur. Er is een minimumnorm die voor alle beschermde gebieden geldt. Zo weet de gast dat het aanbod van de partners in de Waddenzee of het Beierse Woud vergelijkbaar is met dat in het Hunsrück-Hochwald. Momenteel zijn er 27 partnerinitiatieven in het hele land betrokken bij het programma "Partners van de nationale natuurlandschappen" van de overkoepelende vereniging EUROPARC, waaronder het nationaal park Hunsrück-Hochwald.