Explorer Rugzak

De groene rugzakjes, die gezinnen vanaf nu in de regio Nationaal Park Hunsrück-Hochwald kunnen lenen, zijn uitgerust met een zakmes, een vergrootglas, een "insectenzuiger" en vele andere ontdekkingsreizigersbenodigdheden. De "rugzakken voor ontdekkingsreizigers" zijn een idee van de plaatselijke toeristische autoriteiten, die zowel de plaatselijke bevolking als gastgezinnen een opwindende dag in de natuur willen bezorgen.

Er is immers zoveel te zien en te ontdekken in de bossen, beekjes, vijvers en weiden in de regio. Er is een identificatieboekje voor kinderen bijgevoegd, en wie wil kan meedoen aan een quiz voor kleine ontdekkingsreizigers. Voor de dorst tussendoor zit er in elke rugzak een gratis wandelwater van Schwollener Sprudel.

 

De campagne wordt ook gesteund door de outdoor outfitter VAUDE uit Tettnang, die net als de National Park Region partner is in het "Best of Hiking" netwerk. "Milieubescherming begint bij de jongsten. Wie al op jonge leeftijd de schoonheden en onderlinge verbanden in de natuur begrijpt, zal later ook actief betrokken zijn bij de bescherming van het milieu. "We zijn blij dat we met onze nieuwe VAUDE kinderrugzakjes van gerecycled materiaal een bijdrage kunnen leveren om kleine milieuspeurneuzen te helpen hun leefomgeving te ontdekken", zegt Jenz Nothaft, Hoofd Sponsoring & Samenwerking bij VAUDE.

De rugzakken van de ontdekkingsreizigers zijn verkrijgbaar bij de receptie van de camping.

De huurprijs per dag bedraagt € 5, en ter plaatse dient een borg van € 20 te worden betaald.

Wie de ontdekkingsquiz met succes doorloopt, ontvangt een certificaat.