Harfenmühle

Hartelijk welkom op uw 5 sterren campingplaats Harfenmühle die fantastisch gelegen is in het hart van de Hunsrück aan de Duitse Edelsteenstraat. De camping is geflankeerd door de welbekende wijngebieden Nahe en Moezel. Geniet van een afwisselingrijk oponthoud met bijzondere natuurbeleving en bezienswaardigheden  in deze meer dan 500 jaar oude edelsteenregio. 

Camping Harfenmühle betekent belevingen midden in de natuur met betoverende beekjes, bos- en weidegebieden. Daarnaast zijn er op de camping verschillende mogelijkheden voor ontspanning en gebieden met sportieve activiteiten voor jong en oud, zoals tafeltennis, zwemmen, wandelen  en veel meer.

Ons gezellige restaurant Harfenmühle biedt u voor de kleine en grote trek diverse regionale, vegetarische en internationale gerechten. We wensen u smakelijk eten.

Natuur

De Hunsrück is een bijzonder landschap voor liefhebbers van de natuur en actieve vakantiegangers. In het toekomstige nationale park "Hunsrück-Hochwald" ziet u beukenbossen, de rosselhalden (gebiedstypische rotshellingen) ,  venen op  berghellingen , zeldzame dier- en plantensoorten en nog veel meer andere bezienswaardigheden. Enkele voorbeelden zijn de Wildenburg of Schmidtburg  waarover sprookjes worden verteld.

Ook kunt u op fantastisch mooie premiumroutes wandelen. Deze routes hebben een internationale bekendheid. Onze 5-sterren campingplaats ligt te midden van deze natuur en centraal voor al uw vrijetijdsactiviteiten. Een cultuurlandschap dat u versteld laat staan.

In het Best of Hiking Test Centre heeft u de mogelijkheid om wandelschoenen, kleding, wandelstokken, rugzakken, enz. te testen en de hoogwaardige uitrusting direct ter plaatse tijdens een wandeltocht uit te proberen. 

Edelstenen

Sinds meer dan 500 jaren is de sieraad- en edelsteenregio rond Idar-Oberstein wereldberoemd en gewaardeerd. Nog steeds komt u hier zeldzame vindplaatsen van edelstenen tegen en wordt de bijzondere techniek van bewerken van deze stenen beheerst en voortgezet in de cultuur. Een reis door de tijd in de historie van het ontstaan ervan, wordt u door musea en groeves in de hele regio geboden.

Iedere ochtend om 10.15 uur begint de dag op de camping Harfenmühle met het zoeken naar edelstenen voor alle kinderen. Plezier en avontuur zijn gegarandeerd!

U zult versteld staan wat u bij ons rondom het thema edelstenen te weten komt. U bent van harte welkom.

http://www.harfenmuehle.de/files/uploads/nlphh_partnerlogo_rgb.png

Nationaal Park Hunsrück - Hochwald

“Laat de natuur natuurlijk blijven” is de slogan van het nationale park Hunsrück-Hochwald.

Het is een bosrijk nationaal park met beukenbossen, rotshellingen en hellingsvenen als kenmerkende elementen. Het uitzicht, vanuit de bergtoppen van kwartsiet over het hele gebied, is indrukwekkend. De oeroude beuken die de rotshellingen omzomen, komen bijna mythisch over. Zeldzame dier- en plantensoorten zoals de visarend, zwarte ooievaar, libel en orchidee voelen zich al lang thuis in deze regio. Het is onze plicht ze te beschermen en hun leefgebied te bewaren.  Wie als gast in het nationale park Hunsrück-Hochwald komt, zal dit geweldige landschap gaan waarderen.

Gewoon komen, diep inademen en van veel oorspronkelijke natuur genieten.

 

 

Vakantie

 

De camping ligt Harfenmühle in de natuur. Op het Nationaal Park Hunsrück - Hochwald. De edelsteen weg loopt vlak langs de camping. Ruim aanbod voor bedrijven bieden diverse musea, mijnen en andere toeristische attracties. De toerist kan genieten van de schoonheid van het natuurpark Saar Hunsrück. Wandelen door de Saar Hunsrück Steig met zijn mooie droom lussen.

Mountainbiken door de bossen van het dal naar de bergen en terug. Oversteken van hen met hun stokken Nordic Walkin Park Mörschieder Burr. Heb je een huisdier? Te beginnen met de hond in de bossen van Soonwaldsteig. Dit is het huis van Edgar Reitz. De regio doet denken aan de Eifel, Westerwald, of het Zwarte Woud. Edelsteinschleiferei Ernst Otto Biehl van het nieuwe huis. Stenen in de groeve op zoek Juchem. De geboorteplaats van Bruce Willis, Idar Oberstein, kunt u een bezoek musea of hack edelstenen in Steinkaulenberg en de mijne.

Agaten gevonden in Gemstone Eldorado in Freisen. Of gewoon leisteen verslaan in de mijn van de Federatie Bach. De wereld van de geologie van dichtbij in de edelsteen regio in het hart van Rijnland Palts. Gewoon genieten van een glas wijn of. Langs de Nahe of Mosel Saar Ruwer bij de Een reis over de Rijn World Heritage Site Midden-Rijndal is klaar voor hen. De prachtige stad Trier met zijn Romeinse Archiologischen gebouwen zoals de Porta Nigra is perfect voor een uitje. Natuurlijk, de ringmuur Celtic is een ervaring waard.

Familie vakantie op het kamp. Voetbal, het zwemmen, het spelen van de cursus biedt een grote verscheidenheid klaar voor hen. Goede avond maaltijd in het restaurant, de Michelin-gids, Aral Schlemmer Atlas en de Varta Guide is uitstekend. Of gewoon de grill en barbecue met familie en vrienden. Of zit ontspannen met de open haard in de avond samen.

 

Uiteindelijk gewoon overspanningen, terwijl de kinderen zoeken edelstenen in de beek. Bij warm weer, de natuurlijke baden zwembad voor volwassenen en kinderen beschikbaar. Spelen op de speelplaats of een rondje golf voetbal. Of wilt u liever een potje beachvolleybal, meer succes met zijn voet dan op het speelveld. Alleen of met uw familie uitstapjes naar de dierentuin of de Wilde Castle Historic Herrnstein waar de Schinderhannes gewoond.

Jong of oud, de regio Nationaal Park biedt voor elk wat wils. Nationale gerecht van de regio is de Idar Oberstein spit geroosterd vers uit het boek Grill. Excellent is de camping van de Duitse Vereniging voor Toerisme met vier van de vijf sterren. De Duitse ADAC Camping Guide heeft de cursus als de Nederlandse ANWB gids beoordeeld.

Goede beoordeling is de Harfenmühle in ACSI, Alan Roger, ECC. Evenals online portals zoals vakantiehuizen. Ze genieten van hun vakantie in de open lucht in de tent, maar meer luxe kenmerken van de vouwcaravan. Klem Gewoon caravan achter de auto en wegrijden. Ze zijn met pensioen en genieten van de vrijheid van de camper of. Voor een nacht of twee nachten Of misschien langer?

Alle kampeerplaatsen zijn voorzien van elektriciteit en sommige met water. Wilt u niet de trailer uit de garage. Dan gewoon per auto of motor-voorstelling.

De kamers zijn beschikbaar voor de spontane reizigers beschikbaar. Een stacaravan huren met de familie. Ontspannen vakantie in een chalet zonder eigen tent. Een drie-sterren appartement is beschikbaar voor verhuur. Voor fietsen is een bed en fietsen beschikbaar.